Hvem sagde, at pizza og luksus ikke kan gå hånd i hånd? Denne hjemmelavede pizza serverer vi med sprødt bacon-mandel-knas, rimmede jomfruhummerhaler og syltede perleløg. Mums!

Sådan gør du

  • 1 Start med at lave den herlige salte knas, som skal bruges, når pizzaen er bagt færdig. Dryp brødet med lidt olivenolie og rist det sprødt. Steg bacon sprødt, rist mandlerne det sidste minut sammen med baconen på panden. Det hele hakkes sammen til en grov rasp.
  • 2 Drys jomfruhummerne let med lige dele salt og sukker, dæk dem til, og lad dem trække i køleskabet i 2 timer. Denne proces kaldes en rimning, og den koncentrerer smagen i de lækre haler.
  • 3 Rør en rygeostcreme af lige dele rygeost og fløde. Pisk til det får en fast luftig konsistens a la flødeskum og smag til med salt og peber.
  • 4 Pil perleløgene og sylt dem i en lage kogt på 1 del sukker, 1 del eddike og 1 del vand. Lad dem trække et par timer, gerne et døgns tid.
  • 5 Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade ½ cm være fri hele vejen langs kanten, så skorpen bliver god.
  • 6 Pluk mozzarellaen og fordel den jævnt over bunden. Put halverede cherrytomater på, hvor du synes. Lav 6-8 små toppe med rygeostcreme hist og her. Dryp med lidt olivenolie.
  • 7 Sæt pizzaen i ovnen på en bagesten ved 300 grader eller så højt ovnen kan komme op i temperatur. Ikke varmluft.
  • 8 Efter 2 min. lægges jomfruhummerne på, 
og pizzaen bages færdig 2-3 min. mere. 
Anret pizzaen med knas, salt, peber, 
syltede perleløg, blade af brøndkarse eller ærteskud.
  • {{recipeDoneText}} Luksus Jomfruhummerpizza

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier