Luftige boller

Fuldkorn gør disse boller dejligt mættende. Spis dem direkte fra ovnen med masser af smør og brug dem til madpakken dagen efter.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Opløs 50 gær i 2 dl friskkogt vand blandet med 3 dl mælk.
  • 2 Tjek med lillefingerspidsen om væsken er lunken.
  • 3 Den må hellere være lidt for kold end lidt for varm.
  • 4 Kom 1 1/2 tsk. fint salt og 2 spsk. olie i.
  • 5 Rør 100 g fuldkornshvedemel i.
  • 6 Tilsæt 600 g hvedemel lidt ad gangen.
  • 7 Ælt ca 5 min.
  • 8 Dejen hæver under viskestykke en time.
  • 9 Tryk luften ud. Del dejen i to dele og rul dem til 2 pølser.
  • 10 Skær hver pølse i seks stykker.
  • 11 Form hvert stykke til en bolle.
  • 12 Læg dem på en plade med bagepapir.
  • 13 Bollerne efterhæver i 45 min. og bages i 25 min. på 200 grader i en forvarmet ovn (ikke varmluft)
  • Så er det spisetid! Luftige boller

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier