Luciaboller

Sådan gør du

  • 1 Hæld mælken i en gryde, og opvarm den sammen med smør skåret i små tern.
  • 2 Tilsæt safran, og afkøl mælken til den er lillefingervarm.
  • 3 Smuldr gæren i den lune mælk, og rør det jævnt sammen med yoghurt, salt og sukker.
  • 4 Rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til den bliver lind og smidig i konsistensen.
  • 5 Drys lidt mel på køkkenbordet, og ælt dejen nogle min.
  • 6 Stil dejen til hævning i 30 min.
  • 7 Del dejen i 14-16 stykker, og rul dem til pølser af 8-10 cm’s længde.
  • 8 Form dem som klassiske lucia-boller – som S’er.
  • 9 Lad bollerne efterhæve på en bageplade med bagepapir i yderligere 20 min.
  • 10 Pensl lucia-bollerne med lidt sammenpisket æg, sæt 2 rosiner i hvert S, og bag luciabollerne i ca. 8 min ved 225 grader, til de er gyldne og gennembagte.
  • 11 Servér luciabollerne med en god kop te, og spis dem med eller uden smør på.
  • {{recipeDoneText}} Luciaboller

Tip

I stedet for at forme dejen til luciaboller, kan du forme den til 2 store, smukke luciabrød sammensat af en hel masse.

Opskriften er udviklet af