Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret og tilsæt mælken.
  • 2 Gæren smuldres i en skål, og den lunkne mælkeblanding hældes i lidt af gangen under omrøring.
  • 3 Når gæren er opløst, tilsættes sukker, salt, kardemomme og safran.
  • 4 Herefter røres hvedemel i, indtil dejen er smidig.
  • 5 Lad dejen hæve under plastfilm et lunt sted, indtil den er dobbelt så stor.
  • 6 Strø mel på bordet og ælt dejen igen.
  • 7 Herefter rulles dejen ud i fingertykke 'pølser', der formes som et S.
  • 8 De pyntes med rosiner eller korender i hver ende.
  • 9 Pensl bollerne med æg og lad dem efterhæve på en bageplade i 15 min.
  • 10 Herefter bages bollerne ved 200 grader i almindelig ovn og ved 175 grader i varmluftovn i ca. 15 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Lucia boller

Opskriften er udviklet af