Lørdagskyllingen var populær og nem. I midten af 00'erne var det slut med bakken med de færdigudskårede kyllingestykker, men du kan nemt lave lørdagskylling selv.

Sådan gør du

  • 1 Partér kyllingen, der skal være stor og gerne økologisk, og gnid alle stykkerne med smagsneutral olie, citronskal, salt og peber.
  • 2 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 3 Kom grøntsager, løg, hvidløg og oliven i et ildfast fad, hæld olivenolie over, og krydr med salt, peber, frisk timian og rosmarin.
  • 4 Fordel kyllingestykkerne ovenpå.
  • 5 Sæt fadet i ovnen med folie henover, og bag kyllingen i ca. 40 minutter.
  • 6 Tag derefter folien af fadet, og giv kyllingen en smule grill, så den får en sprød og gylden overflade.
  • 7 Server kyllingen med groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Lørdagskylling

Opskriften er udviklet af