Linser er en velsignelse af mættende mad. Og som smager godt. Her som en måltidssalat for sig eller som tilbehør til den lune ret - eller måske er salaten den lune ret?

Sådan gør du

  • 1 Skræl rødløg og skær i både. Sæt en gryde over lav varme, sæt olie, rødløg, æbleeddike og salt til. Lad rødløg stå ved lav varme i 30 minutter til de er bløde - ikke brune. Rør i løg af og til.
  • 2 Sæt vand til linser over at koge.
  • 3 Skyl linser i koldt vand.
  • 4 Skræl selleri og skær i store grove stykker på 2 x 2 cm.
  • 5 Kom linser, salt, hvidløg, skræl af citron og rosmarin i kogende linsevand. Lad linserne småkoge i 15 minutter. Herefter tilsættes selleristykker til linsevandet. Småkogningen fortsætter i 8 minutter.
  • 6 Skyl og rib grønkål. Ryst vandet af og hak grønkålen fint. Vend grønkålen med salt, olie, citronsaft og worchestersauce.
  • 7 Sigt vand fra linser og selleri og sæt dem til løgene i gryde. Smag til med salt og olie. Server salaten på bund af grønkålssalat.
  • 8 En salat som denne har et så flot farvespil og smukke varierede former at yderligere form for pynt er helt unødvendig. Now do it your self!
  • {{recipeDoneText}} Linsesalat

Tip

Pas på ikke at koge linserne til de ikke bliver for smattede, giv dem smag i kogevand og så ellers tilsmag de kogte linser med god olie, lidt syre og krydderier - til at give det melede modspil og så et par grøntsager, som giver smag og sprødhed.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier