Linse-æble salat med kapers (Lisbeth Tordendahl)

Selv mange af de, der ikke er særlig glade for linser, bliver overrasket og kan lide denne kombination. Salaten er skøn både varm og kold. Brug som proteinret til frokost eller aftensmad suppleret med grøntsager og evt. brød eller korn. Super i en buffet.

Sådan gør du

  • 1 Efterse linserne for småsten, skyl dem i en sigte, og kom dem i en gryde dækket med vand. Bring i kog, hæld alt i en sigte, så vandet løber fra.
  • 2 Kom linserne tilbage i gryden, dæk med nyt vand og kog (evt. med kombu tang) ca. 35 minutter, til de er møre, men ikke udkogte. Sørg for at linserne konstant er dækket af vand under kogningen.
  • 3 Sluk, tilsæt salt og lad det trække 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra og evt. kombu tang fjernes. (Kombuen kan fx. skæres i tern og bruges i en suppe)
  • 4 Kom linserne i en skål, vend olie, balsamico, æbler og kapers i. Servér evt. pyntet med stilkkapers.
  • {{recipeDoneText}} Linse-æble salat med kapers (Lisbeth Tordendahl)

Tip

Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Lisbeth Tordendahl.

Opskriften er udviklet af