Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe.

Sådan gør du

  • 1 Læg frø og flager i blød i en skål med låg natten over.
  • 2 Kom hvedemel og salt i en skål, og hæld det over med kogende vand.
  • 3 Bland ingredienserne, der har ligget i blød i skålen med hvedemel.
  • 4 Arbejd dejen sammen, tilsæt tyttebærmarmelade.
  • 5 Smuldr gæren i, når blandingen ikke er alt for varm, og rør grundigt.
  • 6 Tilsæt det sidste hvedemel og rosiner, og rør godt igennem.
  • 7 Lad dejen hvile under fugtigt klæde i ca. 1 time.
  • 8 Fordel dejen i 2 smurte brødforme.
  • 9 Lad dem stå ca. 30 minutter på et lunt sted med klæde over.
  • 10 Opvarm ovnen til 200 grader.
  • 11 Sæt brødene i ovnen. Støvsprøjt gerne brødene med vand.
  • 12 Bag brødene i ca. 40 minutter, dæk dem til undervejs med sølvpapir, hvis de bliver for mørke.
  • 13 Vend dem ud af formen og lad dem afkøle på rist.
  • 14 Brødet holder sig friskt længe, opbevar det gerne i køleskabet, så det ikke mugner.
  • {{recipeDoneText}} Lingonbröd

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier