
Ingredienser
Energiinformation
- Energi 1489 kj
- Energi 355 kcal
- Protein 7 g
- Fedt 21 g
- Kulhydrat 35 g
- Kostfibre 2 g
Sådan gør du
Sådan gør du
-
1
Beskrivelse
Vask limen godt, riv skallen af på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Rør det hele sammen med kondenseret mælk og æggeblommer, lad det trække i 30 minutter og sigt det.
-
2
Knus eller blend kiksene til små krummer og vend det sammen med smeltet smør. Kom kikseblandingen i 4-6 små tærteforme, pres det godt sammen og helt ud i kanterne. Bag kiksene i forvarmet ovn på 185° i 15 minutter, og køl derefter tærtebundene af.
-
3
Fordel limemælken i bundene og bag i forvarmet ovn på 200° i 20 minutter og køles af.
-
4
Pisk æggehvider og sukker sammen i ca. 5 minutter til en tyk masse. Kom den i en sprøjtepose eller plasticpose og sprøjt en fin top på hver limekage. Brænd marengsen med en brulée brænder eller giv dem en hurtig tur under grillen i ovnen. Serveres straks.
-
{{recipeDoneText}}
Tip
Kan fint laves med citron og serveres med friskpisket fløde.