Limetærte med brændt marengs

Limetærte med brændt marengs

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 1489 kj
  • Energi 355 kcal
  • Protein 7 g
  • Fedt 21 g
  • Kulhydrat 35 g
  • Kostfibre 2 g

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Vask limen godt, riv skallen af på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Rør det hele sammen med kondenseret mælk og æggeblommer, lad det trække i 30 minutter og sigt det. 

  • 2

    Knus eller blend kiksene til små krummer og vend det sammen med smeltet smør. Kom kikseblandingen i 4-6 små tærteforme, pres det godt sammen og helt ud i kanterne. Bag kiksene i forvarmet ovn på 185° i 15 minutter, og køl derefter tærtebundene af. 

  • 3

    Fordel limemælken i bundene og bag i forvarmet ovn på 200° i 20 minutter og køles af. 

  • 4

    Pisk æggehvider og sukker sammen i ca. 5 minutter til en tyk masse. Kom den i en sprøjtepose eller plasticpose og sprøjt en fin top på hver limekage. Brænd marengsen med en brulée brænder eller giv dem en hurtig tur under grillen i ovnen. Serveres straks.

  • {{recipeDoneText}} Limetærte med brændt marengs

Tip

Kan fint laves med citron og serveres med friskpisket fløde.

Opskriften er udviklet af