Letrøget ribbenssteg på rodfrugter med grov kartoffelmos og æble-pærechutney

Sådan gør du

  • 1 Bestil et stykke letrøget ribbenssteg uden ben hos slagteren.
  • 2 Fortæl at det skal bruges til ribbenssteg, så det ikke bliver for salt og for røget.
  • 3 Bed evt. slagteren om at ridse sværen så smalt som muligt.
  • 4 Gå slagterens ridsning af sværen efter med en skarp kniv - især ude i siderne.
  • 5 Skær løget i halve og derefter i skiver.
  • 6 Skær gulerødder, pastinakker og selleri i små tern på ca. 1x1x1 cm.
  • 7 Bland grøntsagerne, krydr med salt og peber og læg dem i en bradepande eller en stegegryde.
  • 8 Læg kødet i midten oven på et tyndt lag grøntsager og stil det i ovnen ved 200 grader i 1½-1¾ time til kød og grøntsager er møre.
  • 9 Skær rødbederne i tern på ca. 1x1x1 cm og svits dem i olie.
  • 10 Krydr med salt og peber.
  • 11 Læg låg på og kog dem ved svag varme til de er møre.
  • 12 Hæld balsamico og honning på.
  • 13 Stil det til side, så rødbederne kan marinere, mens kød og grøntsager bliver møre i ovnen.
  • 14 Kog evt. væsken ind til den har konsistens som sirup.
  • 15 Ved servering skæres kødet i skiver og de bagte grøntsager blandes med rødbederne.
  • 16 Smag til med salt og peber og drys med timianblade.ognbsp;
  • 17 Kog pære og æble i små tern med 1 spsk vand til de er knap møre.
  • 18 Tilsæt farin og balsamico.ognbsp;
  • 19 Vask små kartofler med skræl og kog dem i vand uden salt til de er møre.
  • 20 Mos kartoflerne groft med en gaffel. Rør smørret i.
  • 21 Smag til med salt, peber, hakket persille og klippet purløg.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Letrøget ribbenssteg på rodfrugter med grov kartoffelmos og æble-pærechutney

Tip

Hvis der er sky tilbage, kan den evt. koges ind og jævnes med lidt majsstivelse.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier