Laks med salatstilke og friskost samt sprøde rugbrødscroutons. Opskrift af Ronny Emborg.

Sådan gør du

  • 1

    Laksen:
    Laksen skæres ud i 4 stykker og krydres med salt på begge sider. Laksestykkerne lægges op i en bradepande. Bradepanden filmes og laksestykkerne bages ved 40° i ca. 40 min.

    Tip: Når man trykker svagt på laksen, må der ikke være noget modstand - så er laksen færdig.

    Agurk:
    Agurken skæres i 8 mm brede skiver og stykkerne udstikkes. De krydres med salt ved servering.

    Salatstilke:
    Hjertesalaten brækkes ud i bladene, stilken skæres fra og de lægges i isvand.

    Bønner:
    Bønnerne blancheres i kogende vand og deles i 2 på langs. Vendes med olie og krydres med salt ved servering.

    Rugbrødscroutons:
    Rugbrødsskiverne udstikkes og smøres med smeltet smør. Rugbrødscrouton bages ved 160° i ca. 10 min.

    De køles af på et stykke sugende papir og krydres med salt.

    Æg:
    Æggene koges i 10 minutter, pilles, deles i 2 og krydres på begge sider med salt.

    Friskost:
    Friskosten røres lind og smages til med salt.

    Anretning:
    Laks, æg, agurkeskiver, salatstilke og bønner lægges på tallerkenen. Pyntes med ostecreme og rugbrødscroutons.

  • {{recipeDoneText}} Let tilberedt laks

Opskriften er udviklet af