Denne opskrift har lavt sukker- og fedtindhold. Læs mere om bagning med lavt sukker- og fedt indhold på www.diabetes.dk. Opskriften giver 8 stykker.

Sådan gør du

  • 1 Mandlerne skoldes, smuttes og blendes til fint mel. Sødemiddel blandes i. Æggehviden tilsættes, og massen røres godt. Appelsinskallen rives fint, og 1 tsk. tilsættes sammen med Grand Marnier.
  • 2 Kransekagemassen røres igen. Der tegnes en cirkel, ca. 20 cm i diameter på et stykke bagepapir, og kransekagemassen smøres ud derpå. Bunden bages ved 160˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille, hvorefter den afkøles.
  • 3

    Creme

    Vaniljestangen halveres, og kornene skrabes ud. Saften presses ud af den halve appelsin. Alle ingredienser – undtagen Cremefine – piskes sammen i en gryde. Det varmes op til kogepunktet under omrøring og afkøles derefter. Cremefine piskes stift og vendes forsigtigt i cremen.
  • 4 Granatæblet halveres, og kernerne tages forsigtigt ud.
  • 5 Servering: Lige inden servering lægges cremen på kransekagebunden. Granatæblekernerne drysses ovenpå.
  • {{recipeDoneText}} Let kransekagetærte

Tip

Kransekagemassen kan bages til kransekagekonfekt i stedet for til en bund. Massen sprøjtes ud til ca. 20 toppe, der bages ved 225° C i 6-8 min. på næstøverste ovnrille, til de er lysebrune. Kransekagekonfekten kan pyntes med nødder, mandler eller cocktailbær, inden de bages.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier