Lasagnefad med aubergine og tomat

Lasagnefad med aubergine og tomat

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Tomatsauce

    Varm olivenolie op i en gryde og svits finthakket hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater og salt og lad saucen simre ved middel varme i ca. 1 time – rør undervejs.
  • 2 Blend saucen og smag til. Svits oksekødet og rør det i saucen.  
  • 3

    Aubergineskiver

    Skær auberginerne i lange, tynde skiver, ca. 4-5 mm, og vend alle skiverne med olie, salt og peber. Fordel dem på et par bageplader med bagepapir.
  • 4 Bag aubergineskiverne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til de er bløde og begynder at blive gyldne.  
  • 5

    Saml retten

    Fordel et tyndt lag tomat/kødsauce i bunden af et ildfast fad, læg et lag aubergine og drys med revet parmesan/ pecorino – fortsæt til al tomatsauce, aubergine og parmesan/pecorino er brugt op.
  • 6 Kom folie over fadet og bag lasagnen i ovnen i 1 time ved 175 grader. Tag herefter folien af og fordel skiver af mozzarella på toppen.
  • 7 Stil fadet tilbage i ovnen igen og bag lasagnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet. Pynt med frisk basilikum inden servering.  
  • 8 Serveres med rucola vendt med olivenolie, citronsaft, salt og peber og evt. groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Lasagnefad med aubergine og tomat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier