Lasagne med svampe og oksekød

Hverdagsgæster vil elske denne velduftende ret på bordet. Nydes bedst sammen med en blandet grøn salat.

Sådan gør du

  • 1 Kom de tørrede svampe (Karl Johan svampe er særligt gode. Andre svampe kan også bruges) i en skål og hæld vandet over. Lad stå og trække i 15 minutter.
  • 2 Hak løgene og svits i olie på en stor pande. 
  • 3 Kom lidt kød på ad gangen og svits indtil gennemstegt. 
  • 4 Skær portobellosvampene i tern og svits med.
  • 5 Hæld nu væsken fra de tørrede svampe gennem et kaffefilter og gem væsken. 
  • 6 Skyl svampene og svits med kødet på panden. Hæld væsken fra svampene på panden og kog op. Krydr med estragon, revet citronskal, salt og peber.
  • 7 Kom mel og 4 dl mælk i en kold gryde og pisk melet ud i mælken. Pisk resten af mælken i. 
  • 8 Sæt på komfuret og kom smør og hvidvin heri. Rør rundt, indtil saucen begynder at boble let. Skru ned og lad saucen simre under omrøring i 5 minutter. 
  • 9 Tag af varmen og riv parmesanosten i saucen. Smag til med salt og peber.
  • 10 Fordel halvdelen af kødsaucen i bunden af en bradepande. Fordel en tredjedel af bechamelsaucen hen over. Læg 8 lasagneplader herpå. Kom nu resten af saucen og en tredjedel bechamel på. Læg de sidste lasagneplader over og fordel bechamelsaucen hen over pladerne. 
  • 11 Drys mozarellaosten over det hele. 
  • 12 Lad nu lasagnen stå og samle sig 30 minutter, før den kommer i ovnen. Sæt ovnen på 200 grader.
  • 13 Placer lasagnen midt i ovnen og bag den i ca. 30 minutter. Hvis osten bliver for mørk, læg et stykke bagepapir hen over.
  • 14 Tag ud og server med grøn salat.
  • {{recipeDoneText}} Lasagne med svampe og oksekød

Opskriften er udviklet af