Langtidshævet brød med abrikos og mandler

Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld

 

Sådan gør du

  • 1 Rør vand, gær, salt og olie sammen i en skål. Tilføj hytteost, fuldkornsmel og hvedemel og rør godt.  
  • 2 Kom mandler heri. Klip eller skær til sidst de tørrede abrikoser i mindre stykker, og vend dem i dejen. Dejen er våd, men vær ikke bekymret. De tørre abrikoservil suge en del natten over.   
  • 3 Smør en rugbrødsform med smør eller olie, og hæld dejen heri. Dæk formen med film, og stil den i køleskab i 12-24 timer.  
  • 4 Tag den ud af køleskabet, og lad den stå i stuetemperatur i 2-3 timer.  
  • 5 Stil formen i en kold ovn, og sæt den på 200 grader. Bag brødet i 30 minutter. Skru ned til 175 grader og bag brødet yderligere 30 minutter.  
  • 6 Tag det ud, og stil det på en rist. Efter 30 minutter kan du tage brødet ud og lade det afkøle uden for formen. Smager godt i flere dage. Også ristet.   
  • {{recipeDoneText}} Langtidshævet brød med abrikos og mandler

Tip

Hytteost rørt med pesto, brie og blåskimmel smager godt til brødet.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter