Langtidshævede speltboller

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 52 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 190 kcal
  • Fedtenergi 8 %

Sådan gør du

  • 1 Opløs gæren i vand og kom honning og olie i. Bland salt og mel og rør nu væden med melet, ved maskin- eller håndkraft. Kom dejen i en skål eller bøtte med låg og stil det på køl min. 6 timer. 
  • 2 Tænd ovnen på 225 grader. Tag med to skeer bolleportioner og stil disse på bagepapir på en bageplade. Bag bollerne i 20-25 min. – til de er gyldne.
  • {{recipeDoneText}} Langtidshævede speltboller

Tip

Du kan bage alle bollerne på én gang, eller du kan hver morgen, bage dem, du har brug for. Og stille dejen tilbage på køl. Den kan holde sig i op til en uge. Den bliver kun bedre og bedre.

Opskriften er udviklet af