Langtidsbraiseret oksesteg i øl og snaps

Sådan gør du

  • 1 Brun kødet i smør og olie i en gryde med låg. Krydr med salt og peber.
  • 2 Hæld øl og snaps i gryden og fyld op med et par deciliter vand. Kom ordnede porrer, knoldselleri og 3 gulerødder skåret i mindre stykker i gryden sammen med timian. Læg låg på og lad kødet simre i 2½ time. Spæd eventuelt med vand løbende.
  • 3 Tag kødet og grøntsagerne op. Dæk kødet med alufolie.  
  • 4 Kom fløde i saucen og lad simre i 10 minutter. Smag til med fond, salt og peber.  
  • 5 Jævn eventuelt saucen med maizena. 
  • 6 Kog kartoflerne møre. 
  • 7 Skræl 4 gulerødder og skær i tern. Damp al dente i letsaltet vand i 3-4 minutter. Afdryp. 
  • 8 Kom en klat smør og sukker på panden og lad det smelte sammen. Kom løg herpå og vend rundt, indtil løgene er optøede og gyldne. 
  • 9 Lav en salat af gulerødder, salatblade og granatæblekerner. Vend med lidt salt og limesaft. Server med kød i skiver, sauce, kartofler og perleløg.
  • {{recipeDoneText}} Langtidsbraiseret oksesteg i øl og snaps

Opskriften er udviklet af