Langtidsbraiseret lammebov med ratatouille og hvidløgscreme

Ovnen skal kun stå på 125 grader. Men det er rigeligt, når stegetiden er 6 timer. Lammebov er perfekt braiseringskød med meget bindevæv, og resultatet kan tygges med øjenbrynene. Retten kan i øvrigt sagtens laves dagen før, den skal bare lunes.

Sådan gør du

  • 1 Stik boven med halve fed hvidløg og gnid den med olie, timian, salt og peber. Pak den tæt i stanniol (brug et par lag stanniol), så saften bliver inde i pakken.
  • 2 Kom pakken i et passende ildfast fad og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 6 timer. Prøv med en stegegaffel, om den er mør. Hvis gaflen nemt passerer igennem stegen, er den færdig.
  • 3 Tag boven ud af ovnen, afkøl og pak ud. Gem skyen. Skal stegen spises med det samme, skæres den i skiver og skyen lunes. 
  • 4 Hak løgene groft og svits dem bløde uden at de tager farve i en stor gryde.
  • 5 Tilsæt finthakkede hvidløg, timianblade, laurbærblade, salt og peber. 
  • 6 Skær grøntsagerne i grove tern og kom i gryden. Lad det hele småkoge under omrøring under låg, til det er helt mørt, ca. 20 minutter.
  • 7 Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også med fordel tilsætte lidt lammesky.  
  • 8 Rør yoghurt med spidskommen og hvidløg og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • 9 Server kød, sky, ratatouille og hvidløgscreme med brød. Kilde: Krydderiet 3, 2006
  • {{recipeDoneText}} Langtidsbraiseret lammebov med ratatouille og hvidløgscreme

Opskriften er udviklet af