Langtidsbagt svinenakke på hvid bønnepuré med parmesan

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 10 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 846 kcal
  • Fedtenergi 34 %

Sådan gør du

  • 1 Skyl og sæt bønnerne i blød i vand, på køl, 8 timer. 
  • 2 Læg nakkekoteletterne i en lille bradepande eller et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og riv citronskal over. Dæk koteletterne med mælk. Vrid et stykke bagepapir op i vand og pak det omkring bradepanden. Stil den i 150 grader varm ovn i 4 timer. 
  • 3 Skyl bønnerne og kog dem i friskt, letsaltet vand i 45 minutter. Normal kogetid for hvide bønner, er 35 minutter, når de skal anvendes i salater og sammenkogte retter, fordi da skal de have bid. Her skal de koges lidt ud, fordi de skal blendes. 
  • 4 Kog broccolien i letsaltet vand med rapsoliedryp – i få minutter. Så den stadig er grøn og sprød. 
  • 5 Riv parmesanosten. Skyl, tør og hak persillen med lidt citronsaft. Blend de nykogte, skoldhede bønner med parmesanost, olivenolie, presset hvidløg, lidt citronsaft og varm mælk. Smag til med salt og peber. 
  • 6

    Anretning

    Anret puréen med svinenakken og et voldsomt drys citronpersille. Anret broccoli ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Langtidsbagt svinenakke på hvid bønnepuré med parmesan

Tip

Det er en rigtig god idé at have et lager af udblødte og kogte bønner i fryseren. Vægten fordobles ved udblødning og kogning. Således svarer de respektive 400 g tørrede hvide bønner her til 800 g udblødte og kogte, fra lageret i fryseren. De skal således lige koges op, inden de skal blendes.

Opskriften er udviklet af