Langtidsbagt svinenakke med agurkesalat

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 9 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 614 kcal
  • Fedtenergi 25 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 150 grader. Læg kødet i en lille bradepande eller et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og hæld mælken ved. Vrid et stykke bagepapir op i vand og pak det om panden eller fadet. Stil kødet i ovnen i 4 timer. 
  • 2 Gør kartoflerne i stand og kog dem møre i letsaltet vand. 
  • 3 Kog oksekraften op, ryst mælk med mel. Jævn oksekraften med meljævningen og lad den simre i 5 minutter. Smag den til med salt og peber og giv den lidt kulør. 
  • 4 Anret kødet med kartofler og sovs, og med agurkesalat ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Langtidsbagt svinenakke med agurkesalat

Tip

Når svinenakken, som er en fed udskæring, varmebehandles på denne måde, fedtafsmeltes de en del og resultatet er det lækreste møre og meget smagfulde kød. Næsten som ’gode ben’, en ret fra 60’erne. Lav altid rigeligt af kødet, det er fantastisk i en sandwich, enten som hel eller som revet kød, dagen efter. Minder lidt om det italienske porchetta eller port belly.

Opskriften er udviklet af