Langtidsbagt lammekølle med safran og hvide bønner

Lam og safran udgør et skønt par. De smager rigtig godt sammen, og saucen får den flotteste farve. Et stegetermometer passer tiden, så invester gerne i sådan et, hvis du ikke i forvejen er den stolte ejer.

Sådan gør du

  • 1 Rør smørret jævnt med løg, hvidløg og krydderier. Gnid køllerne med det rørte smør og drys salt på.
  • 2 Brun kødet ved 175 grader i ca 15 minutter. Skru ned til 130 grader og lad kødet stege videre i ca 1 1⁄2 time. Når stegetermometeret viser 66 grader er kødet rosastegt, ved 70 grader er det gennemstegt.
  • 3 Nu kan man gøre to ting med skyen: Servere den som den er, fed og god eller skumme fedtet fra. Det gør man nemmest ved at hælde skyen i en skål og stille den i køleskabet. Fedtet lægger sig på toppen og så kan det nemmere skummes fra.Lun evt. skyen lige før den skal serveres.  
  • 4 Hvide kogte bønner smager fantastisk godt til lam. Læg dem i blød dagen før, der står på posen hvordan, og kog dem imens lammekøllen simrer i ovnen eller tidligere på dagen.
  • 5 Server de hvide bønner med et godt drys hakket persille og mynte, salt, peber.
  • 6 Dryp til sidst lidt citronsaft og olivenolie over.  
  • 7 Kilde: Irma krydderiet 3, 2003
  • {{recipeDoneText}} Langtidsbagt lammekølle med safran og hvide bønner

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier