Lammesteg med fennikel- og løgsalat

Dagens dressing til sprød salat af fennikel og løg er fløde rørt tyk med lidt citronsaft og smagt til med sukker – også kaldet ”dansk mormordressing”. Dejligt til den braiserede lammekølle. Alle former for kartofler, kogte, ovnstegte eller mosede, kan anbefales til denne ret.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader. 
  • 2 Drys salt og peber på køllen, og læg den i en mindre bradepande. 
  • 3 Brun køllen i ca. 15 minutter ved 225 grader. Skru ned til 175 grader, hæld bouillonen ved og steg i ca. 11⁄2 time, til kødet er gennemstegt og mørt. 
  • 4 Del de to fennikler på langs og skær i bladtynde skiver. Gør det samme med løget. 
  • 5 Kom fløde i en skål, og bland citronsaft i. Smag til med salt, peber og lidt sukker. Vend persille og de snittede grøntsager i. 
  • 6 Server stykker af lammekøllen med sky og salat. Kilde: Krydderiet 1, 2005
  • {{recipeDoneText}} Lammesteg med fennikel- og løgsalat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier