Velkrydret lammekølle med hjemmelavet chilisauce, serveret i lune pitabrød, gør folk glade. Lammekøllen skal ligge i krydderiblandingen et døgn, før den steges.

Sådan gør du

  • 1

    Læg lammekøllen i en ildfast form.

    Bland alle tørre krydderier sammen og gnid kødet godt. Dæk med alufolie og stil i køleskabet natten over eller et døgn.

    Tag ud og fordel olien over kødet. Stil formen med alufolie i en kold ovn. Sæt på 175 grader. Steg lammekøllen i cirka 1 time. De sidste 15 minutter uden alufolie. Brug gerne et stegetermometer. 65 grader hvis du ønsker let rosa stegt kød. 72 grader hvis kødet skal være gennemstegt - hvilket passer godt i pitabrød.

    Hak løg og svits i olie i en gryde. Kom vand på. Skær abrikoser i mindre stykker og kom i sammen med tomat, chili, lidt salt og peber. Lad simre langsomt under låg i 10 minutter. Blend sovsen jævn. Tag af komfuret og lad afkøle helt under låg.

    Rør yoghurt med hvidløg.

    Lun pitabrød og server med snittede grøntsager.

  • {{recipeDoneText}} Lammeshawarma

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier