Lammerack med hvidløg, citron og paprika

Sådan gør du

  • 1 Marinaden passer perfekt til lam og jo længere tid kødet marineres, jo bedre smag får kødet. Så det kan godt betale at forberede kødet i god tid.
  • 2 Kom olivenolien op i en lav skål og tilsæt, hvidløg, citronskal og citronsaft, paprika, krydderurter og honning.
  • 3 Rør blandingen rundt og smag til og tilsæt evt. mere af ingredienserne indtil marinaden har den smag du ønsker.
  • 4 Lammeracket skæres i skiver med ét ben på hver skive (4-5 skiver pr. lammerack)
  • 5 Herefter tilsættes lammeskiverne i marinaden, hvor de vendes godt. Lad kødet marinere i mindst 10 minutter eller op til 24 timer tildækket med folie i køleskab.
  • 6 Når du er klar til, at tilberede retten startes grillen eller grillpanden indtil den er brandvarm. Lad den overskydende marinade dryppe af lammeskiverne og læg kødet på grillen med medium varme eller på en grillpande.
  • 7 Kødet steges i 2-4 minutter indtil det er færdigstegt på begge sider.
  • 8 Kødet fjernes fra varmen og hviler nogle minutter inden serveringen.
  • 9 Imens kødet hviler grilles skiver af ferskner let på begge sider og blandes i salaten.
  • 10 Serveres med en salat af grillet fersken, salattern og rucola vendt i olivenolie og citronsaft. Salaten efterkrydres med salt og peber. Til retten serveres et groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Lammerack med hvidløg, citron og paprika

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier