Lammekoteletter med rosmarin og grønne asparges

Energiinformation

  • Protein 27.3 g.
  • Kulhydrater 39.3 g.
  • Fedt 23.8 g.
  • Energifor./ pers 470 kcal
  • Fedtenergi 45 %

Sådan gør du

  • 1

    Skrub kartoflerne og kog disse møre i letsaltet vand. 

  • 2

    Vrik asparges og der hvor de knækker, lad dem knække. Skær rodenderne til. Kom dem i en gryde, overhæld dem med kogende vand, drys med lidt salt, dryp med lidt olie, kog op i et minut. Hæld vandet fra. Hold evt. asparges varme i et klæde, eller tilbered dem præcis lige før anretning af maden. 

  • 3

    Dup kødet tørt, pensl dem med olivenolie, grill det og krydr kødet med rosmarin, frisk (finthakkede nåle) eller tørret (gem lidt til anretningen), salt og peber undervejs i stegningen eller grillningen. Altså når en side er stegt eller grillet, vend og krydr, vend igen og krydr den anden side. 

  • 4

    Anretning

    Anret kødet og dryp det med citron og kom lidt frisk rosmarin på toppen. Anret asparges ved siden af og kartoflerne i en skål.

  • {{recipeDoneText}} Lammekoteletter med rosmarin og grønne asparges

Tip

Steaks der skal grilles eller steges, skal duppes tørt med et stykke køkkenrulle. Når man griller kød smøres det med olie og krydres undervejs. Vælger man at stege kødet, varmes olie op på en pande og en lille terning smør kommes ved. Når smørret bruser op og er på vej til at bruse ned, kommes kødet på og der steges, og igen – der krydres undervejs.

Opskriften er udviklet af