Lammekølle med linser og græskarpuré

Sådan gør du

  • 1 Lav 6 små ridser rundt omkring i lammekødet og stik hvidløgene i.
  • 2 Brun lammekøllen i ovnen ved 250 grader i 10 min. (eller på en pande), og krydr den godt med salt og peber.
  • 3 Steg den færdig i ovnen ved 180 grader i 35 min. pr. kg for at få den rosa.
  • 4 Kog linserne i bouillonen med gulerodden skåret i tern, hakket løg, timian og vin i ca. ½ time.
  • 5 Smag til med salt og peber.
  • 6 Skræl græskarret og skær det i grove tern. Kog det helt mørt i vand uden salt.
  • 7 Sigt koge-vandet fra og pres så meget vand ud af græskarret som muligt.
  • 8 Bag nu puréen af ved lav varme i en gryde, så alt vandet fordamper.
  • 9 Det må ikke tage farve.
  • 10 Blend det til en blød puré med creme fraichen og smag til med salt og peber.
  • 11 Puréen kan laves dagen før og lunes forsigtigt op med en lille ny klat creme fraiche.
  • 12 Lad lammet trække i 20 min. og anret det med linserne og puréen.
  • {{recipeDoneText}} Lammekølle med linser og græskarpuré

Opskriften er udviklet af