Lammekølle med grøntsagsmos

GASTROmad
Lige siden jeg købte mit første hele Vadehavs lam kan jeg nærmest ikke få nok af dem. Jeg tilbereder dem både traditionelt, men også på nye og eksperimenterende måder. Lam smager altså bare himmelsk. BASTA, ikke noget med uld. Ærlig talt, hvem har også spist en uldtrøje?

Sådan gør du

  • 1 Rids lammekøllen på fedtsiden. Hak den friske rosmarin, som blandes sammen med det daggamle brød eller raspen. 
  • 2 Rør dijonsennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Riv Vesterhavsosten. 
  • 3 Smør dernæst sennepsblandingen ud på lammekronen, hvorefter crusten dryssen over, og til sidst Vesterhavsosten. Placer lammekøllen i et fad og hæld øllen ud i bunden af fadet.
  • 4

    Grøntsagsmos

    Skræl grøntsagerne, som skæres i grove tern. Kog dem møre i masser af vand i ca. 20 minutter. 
  • 5 Mos grøntsagerne og vend 2 spsk. smør. Tilsæt yderligere ca. 1 dl. mælk. Smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Lammekølle med grøntsagsmos

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier