Lammekølle med flødekartofler

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 30 g.
  • Kulhydrater 30.8 g.
  • Fedt 26.8 g.
  • Energifor./ pers 474 kcal
  • Fedtenergi 50 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 225 grader. Skær 8 indstik i lammekøllen og put en lille kvist rosmarin og et fed hvidløg i hvert indstik. Krydr lammekødet med salt og peber. Kom køllen i et ovnfast fad og læg kvarte citroner omkring kødet. Stil kødet i ovnen i 15 minutter. Skru temperaturen ned til 160 grader og steg yderligere 5 kvarter. 
  • 2 Gør løg og porrer i stand, og skær i fine skiver. Skrub kartoflerne og skær dem i fine skiver. Kom løg, porrer og kartofler i et ovnfast fad, vend det godt med fløde, salt og peber og læg små firkanter af smør ned imellem. Stil kartoflerne i ovnen til køllen – og nu skal der køres med varmluft – en halv time, før kødet er færdigt. Flødekartoflerne skal have 45 minutter og kødet skal hvile 15 minutter, pakket ind i bagepapir eller alufolie og et viskestykke, efter det er kommet ud af ovnen, før det skæres i fine skiver. 
  • 3

    Anretning

    Anret kartoflerne med fine skiver af lammekølle og de bagte kvarte citroner – og evt. yderligere tilbehør.
  • {{recipeDoneText}} Lammekølle med flødekartofler

Opskriften er udviklet af