Lammekølle med cherrytomater, oliven, hvidløg og linser

Sådan gør du

  • 1 Lammekøllen soigneres og krydres med salt og peber.
  • 2 Læg køllen på en bradepande med rist og steg den i en 185 graders varm ovn i 1¾ - 2 timer.
  • 3 Lad køllen trække i 20 minutter inden den skæres i skiver og serveres. Blancher (skoldes i kogende vand og skylles i koldt vand) hvidløgene 3 gange i nyt vand hver gang.
  • 4 Rist hvidløgene ved svag varme i olivenolien med salt, rørsukker og frisk kværnet sort peber samt 4 kviste timian, til de er gyldne.
  • 5 Tilsæt tomaterne og lad det hele småkoge til kompot.
  • 6 Rør ikke for meget i kompotten, da den bliver for moset. Kog linserne med 2 kviste timian, salt, vand, så det dækker og vineddike i ca. 20 minutter.
  • 7 Varm linser og oliven i kompotten lige inden servering.
  • 8 Serveres med tzatziki, salat og brød.
  • {{recipeDoneText}} Lammekølle med cherrytomater, oliven, hvidløg og linser

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier