Lammekølle med abrikos og appelsin/chili sirup

Sådan gør du

  • 1

    Læg abrikoserne i appelsinsaften og lad dem trække i et par timer. Krydr lammekøllen, indvendig og udvendig med salt og peber. Tag abrikoserne op og fyld dem i lammekøllen. Bind lammekøllen sammen og læg den i en smurt bradepande.

    Sæt ovnen på 190 grader og steg køllen, ca. 20 min pr halve kilo, evt. med en 1 dl vand i bradepanden. En time før kødet er færdigstegt, kommer du de hele skalotteløg i bradepanden og bager færdige sammen med kødet. 10 min før kødet er færdigt blandes appelsin chili siruppen med sennep.

    Hæld skyen fra løg og kød i en skål og skum for fedt. Pisk skyen sammen med sirupsblandingen og hæld over lammekøllen og steg med de sidste få minutter. Lad kødet hvile ca. 20 min før det serveres. Skær kødet ud i fine tynde skiver og server med f.eks. nykogte jasminris vendt med sukkerærter.

  • {{recipeDoneText}} Lammekølle med abrikos og appelsin/chili sirup

Opskriften er udviklet af