Lammekølle med abrikos og appelsin chili sirup

opskrift af Morten Heiberg

Sådan gør du

  • 1 Læg abrikoserne i appelsinsaften og lad dem trække i et par timer.
  • 2 Krydr lammekøllen, indvendig og udvendig med salt og peber.
  • 3 Tag abrikoserne op og fyld dem i lammekøllen.
  • 4 Bind lammekøllen sammen og læg den i en smurt bradepande.
  • 5 Sæt ovnen på 190 grader og steg køllen, ca. 20 min pr halve kilo, evt. med en 1 dl vand i bradepanden.
  • 6 En time før kødet er færdigstegt, kommer du de hele skalotteløg i bradepanden og bager færdige sammen med kødet.
  • 7 10 min før kødet er færdigt blandes appelsin chili siruppen med sennep.
  • 8 Hæld skyen fra løg og kød i en skål og skum for fedt.
  • 9 Pisk skyen sammen med sirupsblandingen og hæld over lammekøllen og steg med de sidste få minutter. Lad kødet hvile ca 20 min før det serveres.
  • 10 Skær kødet ud i fine tynde skiver og server med f.eks. nykogte jasminris vendt med sukkerærter.
  • {{recipeDoneText}} Lammekølle med abrikos og appelsin chili sirup

Opskriften er udviklet af