Lammeculotte med ærtepuré

Sådan gør du

  • 1 Ovnen tændes på 185 grader.
  • 2 Fedtsiden på lammeculotterne ridses med en skarp kniv på kryds og tværs.
  • 3 Steg culotterne på en tør pande med fedtsiden nedad til fedtet er gyldent.
  • 4 Vend dem og brun dem på den anden side.
  • 5 Læg kødet i et ildfast fad.
  • 6 Krydr med rosmarin, hele hvidløgsfed, salt og peber.
  • 7 Steg culotten i ovnen i 18-20 min.
  • 8 Lad den bagefter trække 8-10 min. inden udskæring.
  • 9 Mens kødet trækker koges ærter og hønsebouillon i en gryde i 3-4 min.
  • 10 Herefter blendes ærterne til en jævn konsistens.
  • 11 Krydr med salt, peber, peberrod og lidt citronsaft.
  • 12 Skær kødet i skiver og servér med ærtepureen, lidt ekstra peberrod, persille og kogte kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Lammeculotte med ærtepuré

Tip

Er der rester af lammeculotten smager det herligt dagen efter skåret i skiver på en rugbrødsmad med fx rød pesto og basilikum.

Opskriften er udviklet af