Lam i appelsin-dadel sauce med cous cous

Sådan gør du

  • 1

    Lam:

    Brun lammekøllen af i ovnen ved 250 grader i 8-10 min. eller i olie på en stor pande.
  • 2 Læg køllen i en stor stegegryde eller et dybt stegefad.
  • 3 Hak løg og hvidløg og rist det gyldent.
  • 4 Tilsæt appelsinsaften og 1/3 af dadlerne samt koriander.
  • 5 Hæld det hele over køllen så det dækker 3/4 af kødet i gryden/fadet.
  • 6 Kom låg på og sæt det i en 180 grader varm ovn i 2-2,5 time.
  • 7 Køllen skal være helt mør.
  • 8

    Cous cous:

    Hæld kogende vand over cous cousen i en skål.
  • 9 Kom 1 spsk olie og 1 tsk salt ved og dæk det stramt med mad-film.
  • 10 Lad det stå i 5-10 min.
  • 11 Løsn det med fingrene til alle klumper er væk og smag til med appelsinmarmelade og hakkede pistacienødder, salt, peber, citronsaft/skal og evt. lidt mere olivenolie.
  • 12

    Anretning:

    Tilsæt de sidste dadler når kødet er næsten færdigt, og varm retten godt igennem.
  • 13 Anret køllen i grove stykker med saucen ved og cous cous ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Lam i appelsin-dadel sauce med cous cous

Opskriften er udviklet af