Laksekarbonader med stegte ærter og gulerodstzatziki

Med denne opskrift får du masser af råvarer fra alle lag i madpyramiden: Grove grøntsager og rugbrød fra bunden, et magret mejeriprodukt fra midten, og fisk og planteolie fra toppen.

Sådan gør du

  • 1

    Gulerodstzatziki:

    Rør alle ingredienserne til tzatzikien sammen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag evt. til med mere salt, honning eller citronsaft.
  • 2

    Laksekarbonader:

    Hak laksekødet groft med en skarp kniv og bland det med krydderurterne, salt og peber. Form fiskekødet til fire karbonader. Lad olien blive varm i en pande og brun laksekarbonaderne ca. 1 min. på hver side.
  • 3 Steg karbonaderne endnu ca. 2 min. ved jævn varme. Tag karbonaderne op og hold dem varme.
  • 4

    Stegte ærter:

    Svits kål i ca. 2 min i olie indtil det er faldet lidt sammen.
  • 5 Tilsæt ærter og steg med i 2 min. Tag panden af varmen og smag til med citronskal og salt.
  • {{recipeDoneText}} Laksekarbonader med stegte ærter og gulerodstzatziki

Opskriften er udviklet af