Laks med urtefars

Sådan gør du

  • 1 Kog de vilde ris i rigeligt vand til de er møre ca. 45 min.
  • 2 Skær 6 små bøffer af laksefileten.
  • 3 Skær resten af laksekødet i tern, kom det i en foodprocessor eller blender og kør det kort tid.
  • 4 Tilsæt fløde og æggeblommer til farsen har lind smørbar konsistens og krydr med salt og peber.
  • 5 Krydderurterne hakkes (gem lidt til pynt) og vend det i farsen.
  • 6 Smør farsen på laksestykkerne i ca. 2 cm tykkelse.
  • 7 Kom fisken i et smurt ildfast fad med lidt hvidvin i bunden.
  • 8 Stil fadet midt i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 180°.
  • 9 Skær peberfrugter og skalotteløg i tern og rist dem i olivenolie med revet ingefær.
  • 10 Tilsæt hvidvin og kog det i ca. 10 min.
  • 11 Blend saucen og krydr med citronsaft, salt og peber.
  • 12 Flæk flûtes på langs og rist dem på en grillpande.
  • 13 Anret fisken på de vilde ris med saucen udenom.
  • 14 Pynt med friske krydderurter og server med grillet brød.
  • {{recipeDoneText}} Laks med urtefars

Opskriften er udviklet af