Laks med spinat og kantareller

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 33.1 g.
  • Kulhydrater 38.8 g.
  • Fedt 20.3 g.
  • Energifor./ pers 459 kcal
  • Fedtenergi 39 %

Sådan gør du

  • 1 Rens kantarellerne ved at komme dem i et dørslag og ryst svampene, eller hvis du har en salatslynge, kommer du svampene i kurven og ryster først, hvorefter du kører en tur i slyngen med svampene. Gå dem herefter igennem med en lille pensel, for at børste det sidste skovbund fra. Skyl endelig ikke svampene, da de vil suge vand til sig. Det er lidt et hyggeligt arbejde at gøre svampe i stand, man kan være flere om det, og det er hele arbejdet værd, det er ingen i tvivl om, når man sidder og nyder måltidet. 
  • 2 Tilbered tilbehøret – kartofler eller brød. 
  • 3 Skær, med en skarp kniv, skindet fra laksen. Og steg den på en slip-let pande i 1 spsk. olivenolie, på begge sider. Følg fiskens kerne, og man kan se, hvornår laksen er færdig. Læg fisken på en lun tallerken med et stykke alufolie og et klæde over, så den holder sig varm. 
  • 4 Gør panden ren og kom igen 1 spsk. olie på, og smørret. Når det er bruset af kommes svampene på. Steg dem i ca. 5 minutter – hold dem i gang på panden, så de vendes. Skyl spinaten grundigt og kom den ved svampene og lad den folde sig omkring svampene og reducere. Krydr og smag til med citronsaft, salt og peber. 
  • 5

    Anretning

    Anret laksen med kantareller og spinat. Og kartofler eller brød ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Laks med spinat og kantareller

Tip

Denne ret egner sig fortrinligt til natmad med et stykke toast til.

Opskriften er udviklet af