Laks med birkes, blomkål og mangosalat

Det her er hurtig hverdagsmad, når det er bedst. Stegt laks er altid et sikkert aftensmadskort, men med birkes bliver alt lidt mere lækkert. Sammen kommer vi hele vejen rundt fra salt til surt og blødt til sprødt på mindre end en halv time i køkkenet.

Sådan gør du

  • 1

    Laks

    Pensl laksen med olie og strø salt og peber over. Vend laksen i birkesfrø, så at alle sider (undtaget dem, hvor der er skind) er dækket. 
  • 2 Steg et par minutter på hver side på en pande med olivenolie.
  • 3

    Mangosalat

    Hak mango, persille, løg og chili fint og bland det sammen. Bank kernerne ud af granatæblet og bland i. Pres saften fra en lime og smag til med salt – det skal være lige dele stærkt, surt og salt.
  • 4

    Bagt blomkål

    Del blomkålen i mindre stykker og læg den i en ovnfast form og hæld olie over. Drys med chili, cayennepeber, salt og peber over blomkålen. 
  • 5 Bag ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Laks med birkes, blomkål og mangosalat

Opskriften er udviklet af