Sådan gør du

  • 1 Kog vandet op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande.
  • 2 Skær rødløg og fennikel i både, og kog dem i lagen i 5 min.
  • 3 Skær laksen i 8 tykke skiver på skrå.
  • 4 Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken trække i lagen i 15 min.
  • 5 Skær æblerne i både, kartoflerne i tykke skiver og snit forårsløgene fint.
  • 6 Tag fisken op af lagen, og hæld lagen fra grøntsagerne.
  • 7 Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden.
  • 8 Tilsæt 1 spsk olivenolie, og varm hurtigt op.
  • 9 Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med lakserognscreme.
  • 10

    Lakserognscreme

    Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
  • 11 Vend lakserognen i cremen, og servér ved siden af i en skål.
  • 12 Servér retten med godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Laks i krydderlage

Tip

I stedet for laks kan du anvende ørred.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier