Lakridsis med grillede ananas og blåbær

Sådan gør du

  • 1 Vand og sukker bringes til kogepunktet sammen med lakridsstængerne.
  • 2 Det koges til væsken får en sirupslignede konsistens.
  • 3 Sæt væsken til side og lad den trække minimum en time med lakridsstængerne i.
  • 4 Tag lakridsstængerne op og kom den kolde sirup i æggeblommerne sammen med almindeligt sukker og pisk det til det bliver lyst og luftigt.
  • 5 Pisk fløden og vend den i sammen med de knuste tyrkiske peber bolcher og fyld isen i en form og frys den 3-4 timer.
  • 6 Lakridsstængerne giver kun en let smag af lakrids.
  • 7 Hvis du kan lide stærk lakridssmag, så knus ekstra tyrkiske peberbolcher i en morter og rør dem i isen.
  • 8

    Grill ananasstykkerne (mindre skiver) –2 minutter på hver side.

  • 9 Hvis det er eftervarmen fra gløderne skal de evt. have et par minutter mere.
  • 10 Afkøl ananas stykkerne, så isen ikke hurtigt smelter ved serveringen.
  • 11 Tag isen ud af fryseren ½ time før servering.
  • 12 Anret kugler af lakridsis sammen med grillede ananasstykker, blåbær og mynte.
  • {{recipeDoneText}} Lakridsis med grillede ananas og blåbær

Opskriften er udviklet af