Lagkage med chokolademousse

Chokolademousse, ristede hasselnødder og flødeskum.... Behøver vi sige mere, eller har mundvandet taget over? Moussen er meget nem at lave, men den skal stå i køleskab natten over.

Sådan gør du

  • 1 Kog ½ liter fløde op i en mindre gryde.
  • 2 Bræk chokoladen i mindre stykker.
  • 3 Tag gryden fra varmen og kom chokoladen i. Lad chokoladen smelte og rør derefter fløde og chokolade sammen. Afkøl og stil i køleskabet til dagen efter.  
  • 4 Pisk nu moussen til fast skum.
  • 5 Spred hasselnødderne ud på en bradepande og rist dem i ovnen ved 225 grader i ca. 8 minutter.
  • 6 Hæld de ristede varme nødder ud på et viskestykke og pak dem ind. Gnid nu nødderne imod hinanden i viskestykket. Skallerne bliver i bunden af viskestykket, og du kan nemt trille nødderne op.  
  • 7 Pisk ½ liter fløde til skum.
  • 8 Læg en lagkagebund på et lagkagefad. Dryp med Kahlua eller kaffe og kom mousse og flødeskum på. Gentag og afslut med flødeskum og hasselnødder.  
  • 9 Kilde: Krydderiet 3, 2006
  • {{recipeDoneText}} Lagkage med chokolademousse

Opskriften er udviklet af