Lagkage med chokoladecreme

Disse skønne lækre og luftige lagkager er lige til at gå til. Lav den med eller uden citron, alt efter om du er til det hele søde eller det let syrlige. De luftige lagkagebunde sammen med den fløjlsbløde hvidechokoladecreme er umulig at stå for.

Sådan gør du

  • 1

    Kagebunde

    Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æg, sukker og vaniljen sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens. Det tager ca. 5-10 minutter. Bland herefter de tørre ingredienser i en skål, sigt det ned i massen og vend forsigtigt. 
  • 2 Varm smør og mælk op til lillefingertemperatur og rør det ligeledes forsigtigt i dejen. Hæld massen i din usmurte springform. Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.
  • 3

    Hvidchokoladecreme

    Kom husblas i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hak den hvide chokolade. 
  • 4 Smelt chokoladen ved at hælde fløden over af tre omgange. Smelt herefter husblassen deri, og tilsæt citronskal hvis du vil have den syrlige udgave. Kom den herefter i en frysepose og læg på frys i 30-40 minutter.
  • 5

    Smørcreme

    Ingredienser til smørcremen piskes sammen til det er luftigt. Fordel smørcremen i tre separate skåle, hvoraf én farves med rød pastafarve og en anden med hvid pastafarve. Fordel den røde, hvide og blå creme i hver sin sprøjtepose.
  • 6

    Amerikansk valg kagepynt

    Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld det i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil al den hakkede chokoladen er smeltet i den separate skål. Hvis al chokoladen ikke smelter kan du komme lidt af chokoladen tilbage over vandbad og hælde den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade. Rør igen indtil det hele er smeltet. Det er vigtigt, at du ikke smelter al chokoladen over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur (over 32° C) bliver den nemlig ikke blank og flot når den stivner.
  • 7 Hvis du skal lave Trump-kagen skal du blot hælde den tempererede chokolade ned i din firkantede silikoneform så du får chokolademursten. Hvis du skal lave Hillary-kagen skal du tage et stykke bagepapir og tegne kvindetegnet med chokolade i forskellige størrelser.
  • 8

    Samling af kagen

    Del din bund i tre lige store bunde. Pisk den kolde hvide chokoladecreme op så den bliver stiv, men pas på med ikke at piske for meget, da den ellers vil skille. Tag først en bund, så kom creme på bunden, kom anden bund på, creme igen og til sidst den sidste bund på. 
  • 9 Smør herefter kagen op med smørcreme i de amerikanske farver. Rul fondanten ud og udstik stjerner med en stjerneform. Sæt de udstukkede stjerner på smørcremen.
  • 10 Byg herefter muren på toppen hvis du laver en Trump kage, eller sæt kvindetegnene på Hillary kagen. Når du laver muren skal du første ligge mursten af chokolade hvorefter du bruger enten smørcreme eller citron creme som ”mørtel”. Pynt den gerne med små amerikanske flag eller flag der symboliserer republikanerne eller demokraterne i rød eller blå.
  • {{recipeDoneText}} Lagkage med chokoladecreme

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier

Andre spændende opskrifter