Labskovs af nakkefilet og rodfrugter

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet ud i ca. 15 lige store tern.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Bring 4 dl vand i kog i en gryde.
  • 4 Læg kødet i gryden - kødet skal lige være dækket med væske.
  • 5 Skum evt. urenheder af.
  • 6 Tilsæt grofthakket løg, salt og krydderier.
  • 7 Lad det koge ved svag varme under låg ca. 10 minutter. Tilsæt kartofler, gulerødder og persillerødder i tern.
  • 8 Læg dem oven på kødet og lad det koge videre under låg til kartofler og persillerødder er meget møre - næsten udkogte - ca. 20 minutter.
  • 9 Tag laurbærbladet op.
  • 10 Mos en del af kartoflerne og grøntsagerne med en gaffel.
  • 11 Bland det hele og smag til med salt og peber.Drys med klippet purløg.Til spædbarnet 7-9 måneder:
  • 12 Hak 1-2 stykker kød sammen med kartofler, grøntsager og sauce i en hurtighakker.
  • 13 Tilsæt 1 tsk olie. ognbsp;Til barnet over 12 måneder:
  • 14 Skær 2 stykker kød ud i små stykker og anret dem med kartofler og grøntsager.
  • 15 Giv ½ skive rugbrød til.
  • {{recipeDoneText}} Labskovs af nakkefilet og rodfrugter

Tip

Brug en kartoffelmoser eller purépresser til at mose kartofler og grøntsager med. Nakkekoteletter kan bruges i stedet for nakkefilet. Tern af skinke eller bov kan bruges i stedet for tern af nakke.

Opskriften er udviklet af