Kyllingesalat med hvide bønner, æble og pinjekerner

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 9 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 501 kcal
  • Fedtenergi 34 %

Sådan gør du

  • 1

    Skyl og læg bønnerne i blød på køl 8 timer. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 35 minutter, til de er møre, men dog stadig med bid. Lad dem afkøle. 

  • 2

    Rist pinjekernerne på en tør pande og lad dem afkøle. 

  • 3

    Dup kyllingekødet tørt, krydr med salt og peber og steg det i olie og smør. Først ved høj varme på begge sider, skru ned for varmes og steg det færdigt, ca. 7 min. på begge sider. Skær kyllingen i skiver og lad disse afkøle. 

  • 4

    Snit salaten fint. Gør radiserne i stand og skær dem i kvarte på langs. Skær æblerne i ultrafine både, dryp dem straks med citron. Skyl, tør og nip persillen. 

  • 5

    Anretning

    Anret salaten og dryp den med olie, giv den et drys salt og et kværn peber. Anret med æble, radise, bønner, persille og kylling. Dryp med lidt citron.

  • {{recipeDoneText}} Kyllingesalat med hvide bønner, æble og pinjekerner

Tip

Det er en rigtig god idé at udbløde og koge bønner og have dem på lager i fryseren. Vægtes fordobles ved denne proces. Således svarer 100 g tørrede bønner til 200 g udblødte og kogte. Så når der her i opskriften optræder 200 g tørrede bønner, svarer det til 400 g udblødte og kogte, hvis de ligger på lager i fryseren.

Opskriften er udviklet af