Kyllingeruller med persille til kartoffelmos og ærter

Energiinformation

  • Protein 32 g.
  • Kulhydrater 64.3 g.
  • Fedt 14.3 g.
  • Energifor./ pers 491 kcal
  • Fedtenergi 26 %

Sådan gør du

  • 1

    Skræl kartoflerne og skær dem i tern og kog dem i usaltet vand til de er møre, ca. 12 minutter. Stik en metalnål, eller kartoffelstikker – og mærk om de er møre. 

  • 2

    Skær persillen, skyl den grundigt i en sigte og nip bladene af og læg dem til side. 

  • 3

    Tag hver kyllingefilet og læg den i en plasticpose og bank dem så flade, gerne med en kødbanker, eller en flaske med en plan bund. Man kan også bruge en kage- eller pizzarulle. Gør det ved alle fire kyllingestykker. 

  • 4

    Brug nu halvdelen af persillen og fordel det i på de fire stykker kylling, rul dem stramt og fæst dem med en pind eller kødnål. Man kan også binden en bomuldssnor omkring. Varm olien op på en slip-let pande, kom en spiseskefuld smør på, og når smørret er bruset af, kom da kyllingerullerne på og steg dem, først ved høj varme på alle sider, og færdige, ca. 7 minutter på hver side, ved middel varme. 

  • 5

    Kom ærterne i en gryde, drys med lidt salt og dryp med lidt rapsolie, det holder på farven og vitaminerne. Kog en kedel vand og hæld det over ærterne, som sættes på komfuret og koges op, hvorefter vandet straks hældes fra. Hold ærterne varme i gryden. 

  • 6

    Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med 2 spiseskefuld smør og mælken. Smag mosen til med salt. 

  • {{recipeDoneText}} Kyllingeruller med persille til kartoffelmos og ærter

Opskriften er udviklet af