Kyllingenuggets med (triple cooked) pommes frites

Gastromand
Det er så meget en ambivalent ret det her! Reelt så er inspirationen jo hentet på fastfood-kæder som McDonalds, hvilket ikke er særlig Gastromand-agtigt - men alligevel er det bare så svært ikke at elske en ret som denne hvor man tager fastfood og giver det en omgang kærlighed og smag!

Sådan gør du

  • 1 Skær kyllingen i ca. 1-1½ cm tykke skiver (gerne nogenlunde ensartede i størrelsen så vidt muligt). Smid stykkerne i en skål og hæld kærnemælken over. Lad det stå og ”marinere” i et par timer i køleskabet. 
  • 2 Knus dine chips til ensartede stykker på størrelse med panko-rasp. Jeg gjorde det i hånden, men du kan sikkert også bruge din foodprocessor til det.
  • 3 Bland melet med krydderierne. Pisk æggene godt sammen i en anden skål. Lad kyllingestykkerne dryppe let af og vend dem i det krydrede mel, herefter i æggemassen og til sidst i de knuste chips. 
  • 4 Placér de panerede kyllingestykker på din bagerist UDEN bagepapir. Bag kyllingenuggetsene i 15-18 minutter ved 200 grader.
  • 5

    Triple cooked pommes frites

    Vask kartoflerne og skær dem i passende pommes frites størrelse. Skyl dem under koldt vand indtil vandet ikke længere bliver "farvet" af stivelsen. 
  • 6 Kog fritterne i vand med ½ dl eddike i 10-12 min. Lad dem efterfølgende køle i køleskabet i ca. 30 minutter. 
  • 7 Varm olien på ca. ⅔ varme - test om olien er varm nok ved at stikke enden af en af pommes friterne ned i olien – det skal boble stille og roligt. Lad pommes friterne stege indtil de begynder at tage farve – hemmeligheden ligger i at stege små portioner af gangen – brug evt. en stålsi. Herefter skal de køle af i ca. 30 min. igen - her kan du også smide dem i fryseren indtil du skal bruge dem.
  • 8 Sidste omgang skal der fuld skrald på olien og pommes friterne steges indtil kulør og sprødhed er lige i øjet - hellere for meget end for lidt. OBS: Det kan være svært at få samtlige pommes frites færdige på samme tid, da de skal laves i små portioner. Dette lille problem kan løses ved at lægge de færdige pommes frites på en bageplade i en varmluftsovn ved 200 grader i 5 min. Salt pommes friterne inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Kyllingenuggets med (triple cooked) pommes frites

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier