Du kan lige så godt lave dobbelt portion: Du får nemlig lyst til denne paté i mange dage efter.

Sådan gør du

  • 1 Hak løg og hvidløg, og svits i smør på en pande. Når løgene er gyldne, kommer du halvdelen i en blender, resten gemmer du til pynt.  
  • 2 Dup kyllingelever tør, og brun på panden i smør.
  • 3 Hæld tør sherry eller vermouth over kyllingeleveren og lad simre, indtil den tøre sherry eller vermouthen er næsten helt dampet ind, og leveren gennemstegt.  
  • 4 Kom alt fra panden i en blender. Kom ansjoser heri, og blend patéen sammen.
  • 5 Tilsæt smørret, og blend jævn. Justér evt. konsistensen med lidt kogt vand. Smag til med salt og peber.  
  • 6 Anret patéen på små skiver flûtes, og pynt med løg og lidt persille.
  • {{recipeDoneText}} Kyllingeleverpaté

Opskriften er udviklet af