Kylling med sommergrønt

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6 g
  • Fedt 2 g
  • Fedtenergi 31 %
  • Kulhydrater 8 g.
  • Energifor./ pers 465 kcal

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader. Rens kyllingen for rester af indmad indvendigt. Dup den tør og gnid med salt. Læg kyllingen i en lille bradepande eller et ovnfast fad, med brystsiden nedad. Krydr med peber. Stil kyllingen i ovnen i en time. Man kan partere kyllingen, inden den kommes i ovnen, eller man kan vente til den er stegt. 
  • 2 Skrub og kog kartoflerne, så de stadig har bid. De får 5 minutter med sommergrønt. 
  • 3 Fjern de yderste blade af spidskålen og skær resten i fine både. Gør radiserne i stand og skær dem i halve på langs. Tag en stor gryde og læg spidskål, kartofler, radiser og tomater i bunden, sammen med smør. Drys med lidt salt og hæld nu kogende vand over, så grøntsagerne kun lige er halvt dækkede. Læg låg på og lad det simre i 5 minutter. 
  • 4

    Anretning

    Anret kyllingen med sommergrønt og kartofler. Og dryp med lidt af væden.
  • {{recipeDoneText}} Kylling med sommergrønt

Tip

Man kan, som her anvende en hel kylling og således partere den. Eller man kan købe over- og eller underlår eller bryststykker med skind.

Opskriften er udviklet af