Kylling med agurkesalsa og dampet spidskål

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).
  • 2 Skær kyllingen ud i 8 stykker, brug evt. en god køkkensaks.
  • 3 Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber og steg kyllingen i ovnen i 30 min.
  • 4

    Lav tilbehøret imens. 

  • 5

    Agurkesalsa

    Skær agurken i meget små terninger.
  • 6 Skær radiser og forårsløg i tynde skiver.
  • 7 Bland agurk, radiser og forårsløg med citronsaft, olie og grofthakket kørvel eller dild.
  • 8 Smag til med salt og peber.
  • 9 Skær spidskålen i 1 cm tykke strimler.
  • 10 Kom kålen i en gryde med lidt vand i bunden og drys med salt og peber. Damp spidskålen under låg, til den er mør men stadig med lidt bid og tilsæt evt. ekstra vand, hvis den er ved at koge tør.
  • 11 Kog kartoflerne.
  • 12

    Anretning

    Anret spidskålen på et fad, læg kyllingestykkerne ovenpå og server med kartofler og agurkesalsa.
  • Så er det spisetid! Kylling med agurkesalsa og dampet spidskål

Opskriften er udviklet af