Kylling i karry

Kylling i karry er en klassiker. Brug fond, du selv har kogt ind fra kyllingen, og nyd den afrundede smag af både den søde sukker og den sure æbleddike.

Sådan gør du

  • 1 Kom kyllingelår, suppegrønt, laurbærblade, peberkorn i en gryde, og dæk det med vand. Sæt gryden over høj varme, og bring den i kog. Skru ned på middel varme, og lad den simre uden låg i ca. 30 min. (ca.1 ½ time, hvis du bruger en hel kylling).
  • 2 Tag lårene op, og pil kødet af. Si suppen, og kog den ind over høj varme, imens du starter på sovsen.
  • 3 Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt karry, løg og hvidløg og steg det mørt i et par minutter. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper.
  • 4 Lad melet stege under omrøring i 2-3 min. Tilsæt væsken lidt ad gangen og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring, over svag varme. Tilsæt grøntsager, og lad dem simre, til sovsen er tyk (ca. 5 min.). Smag til med salt, peber, sukker og eddike.
  • 5 Tilsæt kyllingekød, og lad det simre, til det hele er gennemvarmet.
  • Velbekomme! Kylling i karry

Tip

Du kan smage sovs til med mange forskellige ingredienser:

Smag til med surt, sødt, salt, bittert og umami: Ribsgele eller sød tranebærsaft giver sødme, syre og bitterhed, sherryeddike, balsamico, æbleeddike eller hvidvinseddike giver syre, soyasovs giver umami og salt.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier