En ikke alt for sød mos af kvæder som du kan servere til osten eller som chutney til karryretter. Også god på morgengrøden. Ønsker du marmelade, som er sød nok til at konservere, skal du fordoble mængden af sukker.

Sådan gør du

  • 1 Vask kvæderne men behold skrællen.
  • 2 Del kvæderne i både og kom i en gryde.
  • 3 Dæk med vand og kom citronsaft heri.
  • 4 Lad nu kvæderne simre møre i ca. 50 minutter.
  • 5 Hæld vandet fra og lad dem afkøle lidt.
  • 6 Skær kernehus og stilke fra og kom i en ren gryde.
  • 7 Pisk til mos med et piskeris.
  • 8 Kom sukker heri og lad det simre sammen under omrøring indtil sukkeret er smeltet.
  • 9 Kom på rene glas og afkøl. Opbevar i køleskab. Holdbarhed mindst en uge.
  • {{recipeDoneText}} Kvædemos

Tip

Lad en vaniljestang simre med i vandet. Eller et stykke skrællet ingefær. Kanel eller kardemomme er også godt.

Opskriften er udviklet af